Vakantietips voor Noord-Limburg met kinderen

Afgelopen week hebben we heerlijk genoten van de Limburgse Peel. Maar met wat wisselvallig weer en de nog altijd strenge Coronamaatregelen, was het af en toe best een puzzel wat we die dag zouden gaan doen. Zeker omdat ook op het vakantiepark de meeste faciliteiten nog gesloten zijn. Mede dankzij allerlei tips die ik via Instagram kreeg – vooral speeltuinen eigenlijk – hebben we een heerlijk weekje gehad!

Vlak bij ons vakantiepark vonden we ‘t Platteland. Een heerlijk ruim opgezette speeltuin met mooie speeltoestellen, kinderboerderij met diverse dieren en Abby en Quinns favoriet: een mega lange skelterbaan! Op deze baan van 360 m staan diverse loopauto’s, trapfietsjes en skelters voor groot en klein! Er is een restaurantje bij waar je oa. tosti’s en pannenkoeken kunt bestellen en ook nog een winkel met streekproducten.

We kregen ook veel tips over Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen. Dit is een heel grote speeltuin op een heuvel bij Tegelen/Venlo, met verschillende gedeeltes geschikt voor verschillende leeftijden. Abby vond hier de lange glijbanen en de grote schommels heel leuk, terwijl Quinn de kikker draaimolen het einde vond. Het was een beetje druilerig weer, we hadden ons nav buienradar iets te zomers gekleed, dus na de lunch (helaas in Coronatijd alleen frituur), zijn we weer richting ons vakantiehuisje gegaan.

De derde speeltuin die we bezochten, Speeltuin de Kitskensberg in Roermond, was voor ons de favoriet! Hier werkte het lekkere weer ook zeker aan mee! Het was ietsje langer rijden, maar zeker de moeite waard. Een mooie, grote en overzichtelijke speeltuin met voor alle leeftijden leuke toestellen. Helaas was ook hier alleen frituur, dus we hebben besloten voor de lunch een restaurant – met Coronaproof terras uiteraard – langs de route terug te zoeken.

Hebben we dan niets op het vakantiepark gedaan? Jawel hoor, we hadden voor Quinn een loopfiets mee en voor Abby een step (dit is echt dé vakantiepark tip wat ons betreft), dus konden lekker door het park ‘wandelen’. Er zijn een aantal leuke speeltuintjes en daarnaast waren ook de midgetgolf baan en fietsverhuur open. We hebben ook nog een avond een gourtmetstel gehuurd en Abby vond dit misschien nog wel het allerleukste van de week. We hebben geen kant-en-klare gourmetpakketten genomen, dat schiet niet op met een vegetariër en kieskeurige eters. Het @chefpapapatrick gourmetpakket bestond uit ossenhaas en hamburgertjes van de lokale slager en verder gamba’s, halloumi, vegetarische kipshoarma, falafel, paprika, champignons en omeletjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: