Nieuwe speeltafel

Opbergruimte en een lekker speelplekje in de woonkamer, dat was hard nodig! Abby en Quinn hebben in de loop van de jaren behoorlijk wat speelgoed verzameld en gaan nu ook ieder steeds meer met eigen speelgoed spelen. Quinn is echt dol op zijn auto’s en treinen, terwijl Abby juist met allerlei speelgoed speelt en ook graag knutselt. Dus ze hadden behoefte aan een fijne speelplek in de woonkamer met ook veel ruimte om speelgoed op te bergen!

Dus gingen we op zoek naar een meubel met opbergruimte én een mooi ruim werkblad. We vonden bij Ikea de Småstad speelgoedkist met een lekker grote lade op wielen om al het speelgoed in kwijt te kunnen en bedachten deze te combineren met een ruim speel-/werkblad. Omdat we ook voldoende ruimte rondom de eettafel wilden overhouden, werd dit een blad op maat. Dit bestelden we bij opmaatzagen.nl. Hier kun je allerlei soorten hout op maat gezaagd bestellen. Echt superhandig, want zo netjes krijg ik het zelf natuurlijk nooit! En omdat het een meubel voor de kinderen is, vond ik het ook fijn dat je de randen kunt laten afronden. Is het toch wat minder scherp als ze er tegenaan vallen.

Voor het werkblad kozen we voor een eiken timmerpaneel van 26mm dikte en het paneel aan de linker zijkant voor 19mm. Deze hebben we beide van binnenuit vastgeschroefd aan het Ikea meubel. Aan de rechterkant steunt het blad op twee poten die we zelf maakten van steigerbuizen met steigerbuisvoetplaten. Deze kochten we bij de bouwmarkt en hebben we zelf gezaagd. Op de voetplaten die op de grond staan hebben we een stuk vilt geplakt tegen het krassen. Tot slot hebben we er leren lussen als handgreepjes op gezet, voor een stoere uitstraling.

In deze hoek stond eerst een speelkeukentje, maar dat hebben we voorlopig naar boven verhuisd. In de woonkamer werd er al een tijdje wat minder met het keukentje gespeeld, maar nu het op Abby’s kamer staat is het ineens weer leuk! We hebben ook de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje gegeven en hierdoor ziet de woonkamer er meteen helemaal nieuw uit! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wil je zelf ook zo’n handige speel-/werktafel maken? Hier vind je ons boodschappenlijstje! Natuurlijk kun je je ontwerp aanpassen aan je eigen wensen!

  • 1x Eiken Timmerpaneel A/B 151,9 x 53,5 cm (de diepte van de Ikea kist is 52cm, we hebben 1,5 cm extra genomen voor de plint, zodat het werkblad strak tegen de muur komt) dikte 26 mm, lange zijde en twee korte zijden afronden aan bovenzijde. Besteld bij opmaatzagen.nl.
  • 1x Eiken Timmerpaneel A/B 48,0 x 53,5 cm, 1 korte zijde afgerond aan bovenzijde.
  • 1x Ikea Smastad speelgoedkist
  • 2x leren lussen van 7 cm (totaal 15 cm) met bevestigingsbouten
  • 1 x zwarte steigerbuis van 1 meter (gekocht bij de bouwmarkt, zelf op maat zagen)
  • 2 x steigerbuisvoetplaten (gekocht bij de bouwmarkt)
  • 8 schroeven, een houtboor en schroevendraaier voor de montage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: