Pannenkoekenparty & pancake art met de Domo pannenkoekenplaat

We hebben de pannenkoekenplaat van DOMO uitgebreid getest! Dat deden we met een pannenkoekenparty en met het maken van pancake art. Een pannenkoekenparty is dé nieuwe variant van funcooking: gezellig met z’n allen aan tafel je eigen pannenkoekjes bereiden. De kinderen zijn er in ieder geval dol op! En geef ze eens ongelijk, welk kind houdt er nou niet van pannenkoeken? Wij gaan dit in ieder geval vaker doen en Abby zegt al dat ze een pannenkoekenparty wil voor haar partijtje!

Voor de pannenkoekenparty is de pannenkoekenplaat vijf kleine pannenkoekjes ideaal, zodat je allemaal tegelijk een steeds een pannenkoekje kunt bakken. Je kunt de temperatuur eenvoudig regelen met een schuif aan de zijkant, de plaat wordt mooi gelijkmatig warm en heeft ook een heel goede anti-aanbaklaag waardoor de pannenkoeken niet vastplakken!

Wij gebruikten voor 4 personen een pak mix voor volkoren pannenkoeken en voegden iets minder melk toe, zodat de pannenkoeken niet teveel uitlopen. Verder zet je op tafel wat vloeibare margarine met een bakkwastje (of keukenpapier) om de plaat licht in te vetten en allemaal schaaltjes met lekker beleg voor in je pannenkoeken, zodat je lekker kunt variëren. Wees creatief en kijk wat je al in huis hebt! Wij kozen voor: spek & kaas, appel met kaneel & rozijnen en peer & gorgonzola! Hier kun je aan tafel natuurlijk ook heel veel nieuwe combinaties van maken! Abby’s nieuwe favoriet is spek & appel en die van mij spek & gorgonzola.

Natuurlijk hebben we ook de andere plaat uitgeprobeerd! Hier kun je heel gemakkelijk en snel grote pannenkoeken en echt mooie crêpes op bakken. We hebben ons ook gewaagd aan heuse pancake art! En voor de eerste keer is dat best goed gelukt! Voor pancake art gebruiken we een pannenkoekenmix compleet (deze wordt mooi glad), ook weer met minder water dan de verpakking aangeeft, zodat het beslag niet uitloopt. Vervolgens kleine beetjes mengen met een beetje voedselkleurstof en per kleur in een spuitflesje doen. Vooral zwart of een donkere kleur moet lekker dik beslag zijn, dan kan je hier goed je lijnen mee tekenen. Je kunt je tekening maken op een koude pannenkoekenplaat (wel zo veilig als je even met je hand steunt) en dan de plaat aan zetten op stand 1 om je pannenkoek te bakken. Bij deze lage temperatuur verkleurt de pannenkoek het minst, maar wordt deze wel gaar. Als dat verkleuren je niet zo uitmaakt, kun je natuurlijk ook op een standje hoger en sneller bakken.

Eén opmerking over 'Pannenkoekenparty & pancake art met de Domo pannenkoekenplaat'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: